Zorgvrij doet mee aan ‘Food Week’, veel te beleven!

Velsen-Zuid – Waar komt ons eten vandaan en hoe komt het op ons bord terecht? Hoe wordt boter gemaakt en hoe maken we van appels appelsap? Deze en nog véél meer vragen over eten komen aan bod tijdens de Dutch Food Week bij Informatieboerderij Zorgvrij in Velsen-Zuid. Kom van 11 tot en met 18 oktober langs en beleef de veelzijdigheid van Zorgvrij. Tijdens alle activiteiten staan deze week voeding en voedselproductie centraal. 

Zorgvrij trapt de Dutch Food Week zondag 11 oktober af met de Appelfeest. Ontdek de wereld van appels. In de boomgaard van Zorgvrij zijn twintig verschillende oude appel- en perenrassen te vinden. Maak zelf appelsap of komt een appeltje met honing roosteren boven het knapperende haardvuur. En wat dacht je van een waskaarsje rollen van echt bijenwas? De imker kan je alles vertellen over de bijen en misschien mag je zelfs wel even de outfit van een echte imker passen. Reserveren (verplicht in verband met tijdslot) via zorgvrij@spaarnwoude.nl of bel (023) 5202828.

Dinsdag 13 en donderdag 15 oktober wordt er op de informatieboerderij boter en fruitsap gemaakt. Leer hoe dit proces in zijn werk gaat en ontdek hoe lekker ‘zelfgemaakt’ is. Vrijdag 16 oktober zijn kinderen van 4 tot 7 jaar welkom om de boomgaard te ontdekken samen met Pipi Langkous. Deze waaghals leert kinderen van alles over eetbare producten uit de natuur. Daarnaast is er natuurlijk ook tijd om te spelen! Er zijn spelletjes als boter, kaas en eieren of het populaire koeienvlaaiwerpen. Speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar is er dagelijks een leuke speurtocht. Ga mee op avontuur naar en door de boomgaard. De spannende speurtocht leidt je langs de leukste plekjes van de boomgaard. Doe mee met de prijsvraag en knutsel een echte ‘Rupsje Nooit Genoeg’. Deelname aan de activiteiten kost 2,50 euro per persoon. Zeker weten dat er genoeg plek is? Reserveer via zorgvrij@spaarnwoude.nl.

Informatieboerderij Zorgvrij

Midden in recreatiegebied Spaarnwoude bij Velsen-Zuid ligt informatieboerderij Zorgvrij. Hier kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken en ravotten in de speeltuin of een krantje lezen in het pannenkoekenrestaurant én vind je het informatiecentrum van recreatiegebied Spaarnwoude!

Ervaar wat het leven op een biologisch melkveebedrijf inhoudt. De toegang is gratis en bijna altijd zijn er kalfjes, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien.

Informatieboerderij Zorgvrij is gevestigd in recreatiegebied Spaarnwoude, Genieweg 50, Velsen-Zuid. Omdat de informatieboerderij beschikt over een ruime, weidse plek, kunnen alle activiteiten ‘corona-proof’ gehouden worden. Kijk voor meer informatie, activiteiten, reserveren, tijden en kosten op www.spaarnwoude.nl/zorgvrij.

Foto (aangeleverd) toont een van de oude tuinen op Zorgvrij.