Zomers getint programma in Haarlemmerhout

Een week na het Houtfestival valt er op zondag 26 juni opnieuw muzikaal te genieten in de Haarlemmerhout. Vanaf 15.00 uur treden het Haarlems Symfonisch Blaasorkest en de Koninklijke muziekvereniging Tavenu/KAPH uit Amsterdam op in de muziekkoepel met een zomers programma.

Het Haarlems Symfonisch Blaasorkest, dat sinds 2014 onder leiding staat van Thomas Lowe, speelt enkele hoogtepunten uit haar repertoire. De ouverture ‘Die Fledermaus’ van Johan Strauss jr klinkt ongetwijfeld bekend in de oren. De virtuoze fluitsolo in ‘Concertino’ van Cécile Chaminade wordt gespeeld door Lotte van der Meulen. Bovendien wordt ‘Jannico, een tango fantasie’ ten gehore gebracht, een compositie van een ander orkestlid: Ad Hop, die zich makkelijk in het gehoor nestelt.

Een muzikale bergwandeling is het thema van Tavenu/KAPH, een harmonieorkest uit Amsterdam onder leiding van Astrid Gorter. De tocht voert onder meer langs Zuid-Amerika met ‘Cordilleras’, door de Schotse Hooglanden met ‘A Highland Rhapsody’, over de Spaanse Pyreneeën met ‘El Paso Montanesa’ en eindigt in Tirol met een folkloristisch dorpsfeest.