Zingen zonder gêne voor weeshuis Mercy’s Orphanage

Bij ‘Zingen zonder gêne’ in café El & Ben aan Krocht 2 in Haarlem zingen op zaterdag 7 november stamgasten, vrienden en bekenden geld bij elkaar voor weeshuis ‘Mercy’s Orphanage’ in India. Ditmaal staat het meezingfeestje in het thema van de Hollandse hits van André Hazes, Boudewijn de Groot, Doe Maar en anderen.

Drijvende kracht achter dit geheel is de Haarlemse Anneke Bouman, die zich al bijna vijftien jaar inzet voor het wel en wee van de kinderen in India. Anneke is de zus van de vorige eigenaresse van café El & Ben. El Bouman droeg het café over aan Gerzon Eenkhoorn. Er is nagenoeg niets veranderd in het bruine café.

Het kost de deelnemers wel een beetje geld, maar dat komt allemaal ten goede van het Indiase kinderhuis. “Er kunnen tekstboekjes gekocht worden”, zegt uitbater Gerzon. “En er is een loterij waar prachtige prijzen te winnen zijn. Loten kunnen nu al in het café gekocht worden. De complete opbrengst gaat naar ‘Mercy’s Orphanage.” Om 20.30 uur begint het vrolijke meezingfestijn.