‘Zijn Willem van Brederode en Hillegonde van Voorne hier begraven?’

André Numan belicht op 7 september de resultaten van het archeologisch onderzoek dat in de vorige eeuw is uitgevoerd in en om de Engelmunduskerk in Velsen-Zuid. Het is de eerste van een serie lezingen waarin deskundigen vanuit verschillende invalshoek vertellen wat we weten over de adellijke familie Van Brederode en over Willem en Hillegonda in het bijzonder.
André Numan doet verslag van wat werd aangetroffen tijdens het onderzoek en vertelt wat we weten over de geschiedenis van de Engelmunduskerk, die tot de oudste van Noord-Holland behoort. Er zijn resten aangetroffen van een kapel met enkele stenen grafkisten. In de kisten lagen de skeletten van twee personen die behoord hebben tot het adellijke geslacht Van Brederode. Zijn Willem van Brederode en Hillegonda van Voorne hier begraven? En de ridder en de vrouw op de grafzerk; zijn dit ook Willem en Hillegonda?
André M. Numan is archeoloog en conservator van het KathedraalMuseum van de Nieuwe Bavo in Haarlem.
De lezingencyclus wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘Mysterie Brederode’ die nog t/m 25 september 2016 te zien is.
De overige lezingen:
· Woensdag 28 september, Jean Roefstra; Mysterie Brederode.
· Woensdag 2 november, Constance van de Linde; Het fysisch antropologisch onderzoek naar de Van Brederodes.
· Woensdag 30 november, Carla van den Bergh; Yolande van Lalaing (1422-1497); de laatste bewoonster van kasteel Brederode.

Locatie Huis van Hilde, aanvang 20.15 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), einde 22.00 uur. Kosten 7,50 euro per lezing.
Voor inschrijving lezing: backoffice@huisvanhilde.nl