Zandvoort straks ‘schoonste strand’?

Vanaf maandag 11 juli a.s. gaat de jaarlijkse ‘Schoonste Stranden Verkiezing’ weer van start. Ieder jaar ondernemen duizenden Supporters van Schoon allerlei acties en activiteiten om de Nederlandse stranden nog schoner te maken. En met succes. De Nederlandse stranden scoren ieder jaar hoger en beter. En dat is belangrijk, want op een schoon strand hebben mensen een leukere dag én blijven ze langer hangen. Bezoekers, beheerders en paviljoenhouders slaan ook deze zomer de handen ineen om de stranden zwerfafvalvrij te maken en te houden. Alle strandliefhebbers worden opgeroepen samen te strijden voor een schoon strand en te stemmen op hun favoriete plekje aan de Nederlandse kust. Stemmen kan tot en met zondag 21 augustus via www.supportervanschoon.nl. Deelnemers maken kans op een lang weekend aan het schoonste strand van Nederland of één van de Supporter van Schoon badlakens.

Nederland heeft vier kustprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Friesland en Zeeland) en meer dan 70 recreatiestranden, gelegen aan een kustlijn van ruim 450 km. Vorig jaar nam de gemeente Domburg in Zeeland de prijs in ontvangst voor het schoonste strand. De Zeeuwse stranden scoren jaar na jaar bijzonder hoog. Dit jaar misschien de eer naar Zandvoort? De stranden in de overige provincies scoren erg goed, maar kunnen zeker nog wat extra steun gebruiken van de vele enthousiaste Supporters van Schoon. De cijfers zijn een combinatie van bevindingen van ANWB-experts die de stranden inspecteren én stemmen van het publiek.

De jaarlijkse strandencampagne van NederlandSchoon helpt met het bewustmaken van het belang van schone stranden en de rol die mensen daar zelf in kunnen spelen. Om de Supporters van Schoon nog extra te stimuleren is er ook dit jaar weer de Stimuleringsprijs. Deze speciale award wordt uitgereikt aan het initiatief dat het strand op een bijzondere, opvallende en uiteraard succesvolle manier schoonmaakt maar vooral ook schoon houdt.

Op woensdag 31 augustus maken de ANWB en NederlandSchoon bekend welk strand zich een jaar lang het Schoonste Strand van Nederland mag noemen. Ook worden dan de winnaars per provincie uitgeroepen. Zie voor meer informatie ook www.nederlandschoon.nl.