Zagen en knippen en daarna vlaai eten

Het IVN organiseert samen met gemeente Heemstede zaterdag 10 februari een leuke werkdag in wandelbos Groenendaal. Deelnemers aan deze werkdag gaan esdoorns knippen en zagen. Dit om de natuurwaarde van Groenendaal te vergroten. Ideaal voor mensen die het leuk vinden lekker de handen uit de mouwen te steken; buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen.

Sinds 1992 wordt het wandelbos in Heemstede op ecologische wijze beheerd. Omgevallen bomen en afgebroken takken blijven liggen of worden verwerkt in takkenrillen. Zagen en knippen zijn nodig om Groenendaal weer natuurlijker te maken en flora en fauna mooier te maken.

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren in Groenendaal kunnen meehelpen. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Voor gereedschap, begeleiding én een lekkere vlaai bij de koffie wordt gezorgd. Verzamelen voor deze werkdag is om 9.30 uur op de grote parkeerplaats van Groenendaal bij het restaurant. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Wil je komen, meld je dan aan via ivnzk.natuurwerk@gmail.com of bel Marc van Schie 06-22575748.

Meer informatie op www.ivn.nl/zk