Workshop toneelmonoloog

Hoe werkt het schrijven van een verzonnen ‘waargebeurd’ verhaal? Hoe schrijf je een monoloog? Leer het van het theaterschrijversduo Iona Daniel en Rineke Roosenboom van muziektheatergezelschap Orkater. De workshop vindt plaats op maandag 10 april, van 20.00 – 22.00 uur, in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). De toegangsprijs bedraagt € 7,50; niet-leden betalen €10,-. Reserveer je kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl In samenwerking met de Toneelschuur.

In deze korte workshop werk je aan een toneelmonoloog – een tekst die door één persoon gezegd wordt – zoals die ook in het toneelstuk Rumspringa zit. Dit is moeilijk, maar er zijn technieken voor. Je werkt in deze workshop toe naar een monoloog voor een personage uit de voorstelling.

De voorstelling Rumspringa is een ‘mockumentary’: een verzonnen ‘waargebeurd’ verhaal, verteld alsof het echt gebeurd is. De schrijvers van de voorstelling leggen uit hoe ze deze vorm ‘mockumentary’ inzetten in hun werk, delen geheimen over het stuk, en laten zien hoe ze hier aan gewerkt hebben.

 

Voor een klein aantal bezoekers van de voorstelling RUMSPRINGA (wo 26, vr 28 of za 29 april in de Toneelschuur) zijn er gratis kaarten voor de workshop.

Stuur een mail naar: erna.houwers@bibliotheekzuidkennemerland.nl