Winterwandeling door Amsterdamse Waterleidingduinen

Vogelenzang – Op zondag 8 december organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een winterwandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD). Een natuurgids neemt de deelnemers mee op een boeiende winterreis door de natuur.

Je kunt van alles onderweg tegenkomen: o.a. de vorm van de knoppen van eiken, de verdorde adelaarsvaren en de laatste paddenstoelen van het seizoen. De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn perfect om deze seizoenselementen te bekijken. Het is een stiltegebied van ongekende omvang. Er is een grote variatie aan natuur in het terrein. Van hoge duinen tot brede valleien, van dicht bos tot zompige kanaaloevers. Er zijn bossen, velden en zandverstuivingen. Vooral in strenge winters is het hier altijd druk met massa’ s watervogels.

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Een toegangskaart van het AWD is wel verplicht. De groep verzamelt om 13 uur bij de ingang van Uitspanning De Oase, 1e Leijweg 9, Vogelenzang. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur.  Meer informatie via Ok Overbeek, tel. 06-31305324 of kijk op http://www.ivn.nl/zuidkennemerland.

Foto aangeleverd door IVN Zuid-Kennemerland.