Winkeliers halen corso naar het centrum toe

Het vermaarde Bloemencorso Bollenstreek, dat dit jaar voor de 72e (!) keer wordt georganiseerd, voert dit jaar door het centrum van Heemstede. Waar de bloemenstoet met praalwagens en versierde personenwagens jaarlijks langs de Herenweg naar Haarlem voert, gaat het corso met voorjaarsbloemen dit keer door de lange winkelstraat. De winkeliersvereniging WCH ziet zijn inspanningen beloond, heeft geijverd om dit vrolijke bloemenspektakel ook in de winkelstraat te mogen verwelkomen. Aan het evenement, dat op zaterdag 13 april plaatsvindt, tuigt WCH een keur aan leuke dingen op: er zijn die dag vanaf 14.0 uur diverse acts, vrolijke muziek, poppenkast en een draaimolen, maar ook is de straat versierd met bloemen.

Bovendien is de ‘bloemenstraat’ voor deze gelegenheid ’s avonds geopend tot 20.00 uur. Heemstedenaren kunnen deze zaterdag hun lol op in de feestelijke versierde straten waarbij ze van 20.30 tot ca 21.45 uur alle praalwagens en personenauto’s kunnen bewonderen. Heel de dag spelen winkeliers met mooi versierde etalages al in op dit lente-evenement. Uiteraard nodigen terrasjes en horeca u ook uit om de middag en avond door te brengen.

Bloemencorso Bollenstreek heeft dit jaar als thema ‘Changing World’. In zijn totaliteit duurt het bloemenevenement van vrijdag 14 t/m zondag 14 april. Op zaterdag 13 april rijdt het corso van Noordwijk naar Haarlem – en doet dus Heemstede Centrum aan. Zondag de 14e worden de praalwagens in Haarlem opgesteld. Het corso vormt mooie PR voor de bollenteelt in de kuststreek en is nationaal en internationaal bekend.

Al in 2017 vonden de eerste gesprekken plaats tussen de organisatoren van het Bloemencorso Bollenstreek, de Winkeliersvereniging Raadhuisstraat & Binnenweg en de gemeente Heemstede over omlegging van de route van het Corso. In juli 2018 werd het besluit genomen om het Bloemencorso over de Raadhuisstraat & Binnenweg te leiden. Dit unieke evenement is een enorme publiekstrekker. Heemstede staat mooi op de kaart. 

De gemeente verleent volledige medewerking aan het omleggen van de route. De voorwaarde die de gemeente stelde aan WCH is wel: “Maak er een feestje van in de straat!”Dat nu staat te gebeuren, bijvoorbeeld met de ‘Happy Flower Hour’ koopavond tot 20.00 uur. Vanaf 14.00 uur zijn er diverse leuke activiteiten in de door Bloemenhof en ‘t Blomke versierde winkelstraat.

Een groot aantal winkels aan de Raadhuisstraat & Binnenweg is open tot 20.00 uur, net als de meeste horecabedrijven. Vele winkeliers zullen voor hun klanten iets organiseren. Denk daarbij aan een modeshow, een proeverij, een bloemenwedstrijd, cadeautjes, een rad van avontuur of een hapje en een drankje. De organisatie biedt u een complete avond uit!

Op de fiets?

Vanaf 17.00 uur is, in verband met de veiligheid rondom het corso, autoverkeer in de Raadhuisstraat & Binnenweg niet meer mogelijk. De straat wordt afgesloten en parkeren is na 17.00 uur verboden. Dus komt u op de fiets, lopend, of parkeer tijdig op een parkeerplaats rondom het centrum.