theater kwezel 'Wil Haarlem meer of minder Europa?'

‘Wil Haarlem meer of minder Europa?’

‘Hof van Holland’ speelt zich af tijdens de beruchte ‘Hoekse- en Kabeljauwse Twisten’. Haarlem in de late Middeleeuwen. De inwoners van Haarlem moeten partij kiezen voor de Hollandse Gravin Jacoba of voor de Europese vorst Filips van Bourgondië, die in Brussel zetelt. Geld, handelsbelangen en identiteit spelen altijd een rol.

Centraal staat de vraag: Wil Haarlem meer of minder Europa? Zijn wij een klein onafhankelijk gebied aan de Noordzee of zijn we deel van een groter geheel? En hoe verging het de tragische Gravin Jacoba? Dit dilemma speelde in 1426, maar bijna 600 jaar later natuurlijk nog steeds.

‘Hof van Holland’ is muzikaal theater op een historische locatie. De voorstelling wordt gemaakt door Haarlemse kunstenaars i.s.m. studenten van de opleiding Artiest van het Nova College. Een project van: Fields of Wonder, Theater Kwezel, Artspace Nieuwe Vide en het Nova College.

Extra

Het Noord-Hollands Archief toont speciaal ter gelegenheid van Hof van Holland in het eerste weekend van december de ‘Zoen van Delft’, het middeleeuwse vredesverdrag waar de voorstelling Hof van Holland omdraait. Het archief bezit dit originele middeleeuwse document, een enorm perkamenten ‘charter’ met zegel van Hertog Filips van Bourgondië.
Ticketprijs: €12,50
Kaartverkoop online via De Pletterij: www.pletterij.nl (aan de deur plus €2,-).

Speellijst

Di. 27 nov. (15.00 en 20.00 u.) Stadhuis Haarlem, première (beperkt toegang), Grote Markt 2, Haarlem, vr. 30 nov. 2018 (20.00 u.) Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem, za. 1 dec. 2018 (20.00 u.) Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem en zo.  2 dec. 2018 (15.00  u.) Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem.

Deze activiteit maakt onderdeel uit van het programma van Haarlem viert cultuur. Kijk voor het complete overzicht op www.haarlemviertcultuur.nl