Werken in een mooie omgeving…

Tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 5 november kunt u de handen uit de mouwen steken op Elswout. Op deze 400 jaar oude buitenplaats mag u meehelpen met verschillende beheerwerkzaamheden, waaronder het herstellen van historische paden. Zo zorgen we er samen voor dat we kunnen blijven genieten van deze bijzondere plek. Komt u ook?

De Natuurwerkdag start om 12.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De verzamellocatie is bij het achterste koetshuis. Adres: Elswoutslaan 12a, 2051 AE Overveen.

Aanmelden kan via https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/landgoed-elswout. Voor vragen kunt u contact opnemen met boswachter Louwra Postma: l.postma@staatsbosbeheer.nl

Op de Natuurwerkdag kunt u onder andere een aantal historische paden herstellen, waardoor bezoekers meer kunnen genieten van hun wandeling over Elswout. Ook kunt u helpen met het verwijderen van Esdoorns, zodat andere boomsoorten meer kans krijgen om zich te ontwikkelen. Hierdoor wordt de natuurwaarde op Elswout vergroot.

De Landelijke Natuurwerkdag is een dag waarop duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om beheerwerkzaamheden in de natuur uit te voeren. De historische buitenplaats Elswout is één van de ruim 400 locaties in Nederland waar u aan de slag kunt om een handje te helpen in de natuur. Dit jaar wordt de Natuurwerkdag voor de zestiende keer georganiseerd. De Natuurwerkdag is een initiatief van Landschappen NL. Samen met verschillende natuurorganisaties werken zij aan herstel van natuur en landschap in Nederland.