‘Werk van componisten uit de 12e eeuw tot aan 1978’

Corde Vocali is een vocaal ensemble dat zich voornamelijk richt op a capella muziek. De groep bestaat uit 14 zeer ervaren zangers die het zingen met groot enthousiasme uitoefenen.

Het eerste concert van Corde Vocali was tien jaar geleden op 25 november 2007 onder leiding van Fons Ziekman. Sindsdien zijn meer dan 20 concerten in eigen beheer gegeven. Het oudste muziekstuk dat is gezongen, waar een componist van bekend is, stamt uit de 12e eeuw en is van Hildegard von Bingen. De jongste componist van wie Corde Vocali werk uitvoert hoort u tijdens dit jubileumconcert. Het is de Noor Ola Gjeilo, geboren in 1978. Voor die 8 eeuwen muziek werkte het koor samen met 11 verschillende dirigenten. Elk van hen bezit een specialiteit die past bij de stijl van het concert dat zij dirigeerden. Voor het koor betekende elk concert op die manier een afwisselende en leerzame gebeurtenis. Maar liefst 9 koorleden zingen al 10 jaar mee en enkele anderen bijna 10 jaar. Op zondag 26 november laat het koor Corde Vocali van zich horen.

Tijdens dit jubileumconcert klinken liederen uit verschillende periodes, van barok tot de tijd van Noord-Europese moderne componisten. Zo is muziek van Monteverdi te horen, die 450 jaar geleden werd geboren, naast die van Arvo Pärt en Valls uit de vorige eeuw. Maar ook Buxtehude uit de Barokperiode komt aan bod met het bekende, maar o zo mooie motet Befiehl dem Engel dasz Er komm.

De begeleiding wordt verzorgd door het barokensemble van beroepsmusici Giardino Musicale. Dit alles onder bezielende leiding van dirigent Hans Noijens.

Het concert vindt plaats in de Nieuwe Kerk te Haarlem en begint om 15.00 uur.

Reserveer kaarten via www.CordeVocali.nl of vanaf een uur voor het concert in de kerk.