Idyllisch, maar zeer modern

Reizen in tijd en ruimte, laveren tussen werkelijkheid en verbeelding: in haar werk brengt Tessa Verder deze elementen samen. De kunstenaar neemt de toeschouwer mee op ontdekkingsreis in haar solotentoonstelling ‘Wenkende Verten’, van 2 juli t/m 21 augustus te zien bij 37PK, Platform voor Kunsten in Haarlem.
Bij eerste oogopslag presenteren de werken van Tessa Verder (Vleuten, 1967) zich als puur romantische taferelen. Met hun idyllische landschappen en overdonderende natuur bol van symboliek zijn ze directe nalatenschappen van meesterschilders als Caspar David Friedrich en Jacob Ruysdael. In aard zijn ze echter zeer modern en onmiskenbaar een product van onze huidige tijd. De hypergedetailleerde beelden zijn namelijk digitale fotowerken, samengesteld uit diverse fotografische onderdelen.
Foto’s gemaakt tijdens haar eigen reizen combineert Verder met gefotografeerde uitsneden van bestaande, vaak bekende schilderijen. Fascinerend is hoe juist de combinatie van de ultrascherpe fotografische beeltenis met een geschilderde realiteit het gevoel van een werkelijke oerbeleving versterkt. Dit resulteert in overweldigende tableaus, die het ideale landschap zeer dicht naderen.

37PK, Platform voor Kunsten vindt u aan Groot Heiligland 37 in Haarlem.

Open: donderdag t/m zondag 12.00 tot 17.00 uur, toegang gratis.
Info: 023-551 84 32 en info@37pk.nl. Website: www.37PK.nl.