‘Wij weduwen zijn een taai volkje’

Vrijdag 23 juni, op de Internationale Weduwendag, presenteert Maya Stomp haar boek ‘Wij weduwen zijn een taai volkje’. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met de dood van een dierbare. Toch weten we niet zoveel over rouw. Maya is zowel ervaringsdeskundige als rouwcoach en biedt aan de hand van haar persoonlijke verhaal aan iedere rouwende een inspirerend en troostrijk perspectief. Vrijdag is er een  boekpresentatie om 17.00 uur in ‘Staal Haarlem’ (Gedempte Oude Gracht 46).

Wat doe je als je partner plotseling overlijdt? Maya wist zich als jonge weduwe geen raad na de onverwachte dood van haar man. Ze ging op reis in ‘het land van rouw’. Tijdens dit rouwproces is ze getraind in de Grief Recovery Method waarmee ze niet alleen haar eigen verlies dragelijker heeft kunnen maken, ze ondersteunt met haar kennis en ervaring ook andere (jonge) weduwen. In het boek beschrijft Maya haar intense ervaringen op een scherpzinnige en lichtvoetige manier. Ook komen praktische zaken aan bod: hoe ga je als weduwe om met feestdagen, vervelende vragen of reacties uit je omgeving en wat doe je met zijn kleren? In ‘Wij weduwen zijn een taai volkje’ laat Maya zien hoe ze met vallen en opstaan haar leven opnieuw heeft vormgegeven.

Maya Stomp werkt als senior-adviseur Personeel & Organisatie bij de overheid. Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk als rouwcoach. Ze is gecertificeerd in de Grief Recovery Method en het gezicht achter de veel bezochte Facebookpagina ‘Rouwen hoort bij het leven’.