Website wehelpen.nl brengt vrijwilligers en vrijwilligerswerk samen

Heemstede – Het Vrijwilligerspunt is ondergebracht bij WIJ Heemstede en is gevestigd aan de Herenweg 96. Voor vragen over vrijwilligerswerk en alles dat daarbij komt kijken klik je https://heemstede.wehelpen.nl aan. Een vraag zou bijvoorbeeld kunnen zijn: levert het ook iets op, vrijwilligerswerk? Je kunt met de hulpvrager inderdaad een eventuele vergoeding afspreken, maar… je doet het sowieso nooit voor niets: de voldoening, het contact met mensen en het idee dat je echt iemand helpt, is eigenlijk al onbetaalbaar.

Wehelpen.nl is een landelijk platform waar het vrijwilligerswerk in Heemstede bij is aangesloten, in onze gemeente uitgevoerd door Vrijwilligerspunt Heemstede. José van Duin (coördinator) en Monica Snoeks van het Vrijwilligerspunt zijn actief met alles dat vrijwilligerswerk in goede banen leidt. Wehelpen.nl is een nuttig instrument dat daarbij helpt. José en Monica geven adviezen en praktische tips en onderhouden contacten met vrijwilligers en de instanties die hulpvragen hebben op het gebied van vrijwilligerswerk.

Aanmelden

Sinds 1 januari 2019 is vrijwilligerswerk in Heemstede te vinden op de website https://heemstede.wehelpen.nl. Inwoners van Heemstede die graag vrijwilligerswerk willen doen, kunnen zich via deze website aanmelden. Zij maken dan een profiel aan waarin zij aangeven waarmee zij zoal willen helpen. Dat kan gaan om hulp bij de administratie, de tuin maar ook om gezelschap, samen een kop koffiedrinken of bijvoorbeeld de boodschappen doen of andere dingen. Met een profiel maak je het de hulpvrager makkelijker. Het geldt ook andersom: als je op zoek bent naar een leuke vrijwilligersjob kijk je bij het aanbod, de hulpvrager kan specifiek aangeven waar hij of zij hulp bij nodig heeft. Vraag- en aanbod dus, via wehelpen.nl, waarbij het grote voordeel is dat je vanachter je computer alvast een ‘match’ kunt vinden. De profielen worden getoetst door de servicedesk. Als je gebruikmaakt van deze site moet je wel een account aanmaken. Kosten zijn er niet aan verbonden. Wie moeite heeft met het aanmaken van een profiel kan daar hulp bij krijgen. Stuur een mailtje naar José of Monica via heemstede@wehelpen.nl of bel 023-5483824.

Aanwezig

Het Vrijwilligerspunt is actief op meerdere fronten. En laat zich goed zien om het vrijwilligerswerk in Heemstede te promoten. Voorbeelden zijn de aanwezigheid op diverse plaatsen zoals de Dag van de Nieuwe Inwoners, de weekmarkt, in verzorgingstehuizen, op Open Dagen van instanties… Een van de hoogtepunten is het jaarlijkse Vrijwilligersfeest waar vrijwilligers uit de gemeente in het zonnetje worden gezet. Dit najaar kan het feest eindelijk – zo is de voorspelling – plaatsvinden zonder (corona)beperkingen.