WasteBoards, gemaakt van plastic flesdoppen

Plastic afval wordt gezien als een wegwerpmateriaal zonder waarde. WasteBoards laat zien dat je van plastic coole producten kan maken zonder een nieuwe productiestroom van plastic te starten. Op 25 januari, aanvang 8.00 uur, komt Jonathan Morrison in de Bibliotheek op het station (middenperron, spoor 3/6) vertellen over zijn wasteboards en hoe hij door dit product de gevreesde Plastic Soup in diverse wereldsteden zal gaan reduceren. De inspiratiesessie is gratis bij te wonen, maar reserveer in verband met de te verwachten belangstelling wel een kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Op dit moment worden er gemiddeld 20.000 plastic flessen per seconde gemaakt waarvan een groot gedeelte in oceanen, rivieren en op onze stranden belandt. Plasticvervuiling is een groeiend probleem. Wereldwijd.

WasteBoards is een jong skateboardmerk uit Amsterdam, dat als enige ter wereld skateboards van plastic flesdoppen maakt. De doppen verzamelen ze met iedereen, van festivalgangers en bedrijven tot schoolkinderen. Elk board wordt met de hand gemaakt en ieder ontwerp is uniek, omdat geen enkel doppenpatroon hetzelfde is.

De boards laten door hun design zien dat ze van afval zijn gemaakt; het probleem en de oplossing duidelijk gemaakt in een product. En die creativiteit spreekt (jonge) mensen aan.

De boards kunnen overal gemaakt worden. Zo kunnen makkelijk festivals, bedrijven en scholen bezocht worden om mensen op een directe, begrijpelijke en unieke wijze inzicht te geven in de mogelijkheden met afvalplastic.

Haarlem Plastic Vrij

De acht grote culturele instellingen van Haarlem, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Patronaat, Toneelschuur, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Teylers Museum, Frans Hals Museum | De Hallen, Hart en het Noord-Hollands Archief willen met het initiatief Haarlem Plastic Vrij alle Haarlemmers inspireren meer en vaker na te denken over plastic en plastic afval. Dit doen ze samen met een aantal andere Haarlemse organisaties: Dopper, De Groene Mug, NME, Spaarnelanden en Circus Circulair. Met dit initiatief willen ze een bijdrage leveren aan de ambitie van de gemeente Haarlem: Haarlem Klimaatneutraal en Circulair in 2030. Het project Haarlem Plastic Vrij duurt tot september 2018. In deze periode worden regelmatig activiteiten georganiseerd, gerelateerd aan het thema plastic.

Open Ochtend

Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek op het station de ‘Open Ochtend…’ Inspiratiesessies waarbij we mensen meer inzicht bieden in hedendaagse onderwerpen als nieuwe media, creativiteit en ondernemerschap.

Zie voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl