Warme, volle schilderstijl op locaties Spaarneziekenhuis

In het Spaarne Gasthuis zijn in juni weer twee nieuwe kunstexposities gestart. In locatie Hoofddorp exposeert Alice Kruithof haar werken en in Haarlem Noord Vera Bruggeman. Beide kunstenaressen hebben een warme volle schilderstijl die prima past bij de zomer.

Alice Kruithof exposeert in de gangen van het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp. Kruithof haalt haar inspiratie uit de liefde voor de natuur. Zij heeft een fascinatie voor het mengen van kleur vanaf het palet op doek of paneel. In haar werk zie je veel geglaceerde kleuren, meermalen gepoetst voor een extra dimensie op het schilderij. Van losjes tot gedetailleerd, van realistisch tot abstract. Veel kleur. Ze schildert momenten en mensen. Meer info over Alice Kruithof op www.alicekruithof.nl.

Vera Bruggeman exposeert haar schilderijen onder de titel ‘verknocht aan Haarlem’ op de afdeling radiologie in Spaarne Gasthuis Haarlem Noord. Al eerder exposeerde zij een aantal van deze werken samen met schilderijen van bollenvelden in locatie Hoofddorp. Het werk van Bruggeman is warm en kleurrijk en straalt de liefde voor de onderwerpen uit. Meer info over Vera Bruggeman op www.verart.nl.

De exposities in het Spaarne Gasthuis duren nog tot en met september 2016.

Op de foto het werk van Alice Kruithof: ‘Southern Lady’.