Wandelaars nooit uitgekeken op Waterleidingduinen

Zondag 3 december organiseert IVN Zuid-Kennemerland een winterwandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen, misschien wel in een winters landschap. Natuurgidsen van het IVN nemen deelnemers mee op een boeiende (winter)reis door de natuur. De Amsterdamse waterleidingduinen zijn een stiltegebied van ongekende omvang. Echt een ongerept natuurgebied kun je het niet noemen, er zijn infiltratiekanalen aangelegd waar rivierwater wordt ingelaten om door een dikke laag zand gezuiverd te worden tot drinkwater. Maar de kansen die hier liggen voor de natuur zijn enorm, er is een grote variatie aan natuur in het terrein. Van hoge duinen tot brede valleien, van dicht bos tot zompige kanaaloevers. Bossen, velden en zandverstuivingen. Als wandelaar raak je niet snel uitgekeken.

Tijdens deze wandeling vertelt de IVN-gids over alles wat hij tegenkomt. Over de vorm van de knoppen van eiken in de winter, de laatste paddestoelen van het seizoen en de verdorde adelaarsvaren in de winter. Ook vertelt hij over damherten in de duinen en misschien kom je wel reeën tegen. Vooral in strenge winters is het hier druk met watervogels zoals krooneend, zaagbekken en wilde eenden.

Vertrek is om 13.00 uur bij de ingang Oase aan de Vogelenzangseweg, Aerdenhout. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Toegangskaart verplicht. Informatie bij Ok Overbeek, 06 – 3130 5324 of kijk op www.ivn.nl/zk.