Wandel mee voor Orangutan Rescue

Op zondag 25 september houdt Orangutan Rescue een sponsorwandeling in Nationaal Park Zuid- Kennemerland. De opbrengst gaat naar het Sintang Orangutan Center; een organisatie in West- Kalimantan die illegaal gehouden orang-oetans opvangt en ze weer uitzet in het wild.

Wandelaars hebben de keuze uit 3 routes: van 3,5 km, 9 km en 19 km. Start- en eindpunt van de wandeling is het bezoekerscentrum De Kennemerduinen (Zeeweg 12, Overveen). Deelnemers die de langste route lopen, kunnen starten tussen 10.00 en 11.00 uur. Wandelaars die de kortere routes lopen, kunnen starten tussen 10.00 en 12.00 uur. Elke route loopt door een prachtig deel van het natuurgebied. In dit ruige landschap leven honderden soorten dieren, waaronder damherten, reeën, wisenten en koniks. Daarnaast komt hier een aantal unieke plantensoorten voor. Het Sintang Orangutan Center (SOC) zorgt op dit moment voor 36 orang-oetans, maar er worden regelmatig nieuwe orang-oetans opgevangen. Deze orang-oetans hebben allemaal voedsel, medicijnen, huisvesting en verzorging nodig. En begeleiding om ze voor te bereiden op een leven in het wild. De organisatie is afhankelijk van giften en kan elke bijdrage goed gebruiken.

Aanmelden kan via www.orangutanrescue.nl/sponsorwandeling. Orangutan Rescue Orangutan Rescue is een Nederlandse organisatie die de orang-oetan en zijn leefgebied op Borneo beschermt. Zij doet dit door het Sintang Orangutan Center te steunen. Sintang Orangutan Center Het Sintang Orangutan Center (SOC) is gevestigd in Sintang; een plaats in West-Kalimantan op het Indonesische deel van Borneo. Hier worden orang-oetans opgevangen die door de lokale bospolitie (BKSDA) zijn weggehaald bij malafide handelaars of mensen die ze als huisdier hielden. Het SOC geeft de dieren medische verzorging en stimuleert hun natuurlijke gedrag en vaardigheden. Als de orang-oetans in het opvangcentrum in Sintang voldoende zijn aangesterkt, gaan ze naar Tembak, een klein dorp in het binnenland van West-Kalimantan. De bewoners van dit dorp hebben een deel van hun bos (58 ha) aan het SOC ter beschikking gesteld als oefenbos. In dit oefenbos leren de orang-oetans – die vaak erg jong bij hun moeder zijn weggehaald – hoe zij moeten overleven in het wild.