Van de Wakker uit Heemstede deelnemer World Games bowlingwedstrijden

In het hoogste gebouw van Wroclaw (Polen), de Sky Tower, schuilt een bowlingcentrum met 24 banen. Hier worden op 22 en 24 juli de bowlingwedstrijden van de World Games 2017 georganiseerd, het grote multisportevenement voor niet-olympische sporten. Nederland wordt in Polen vertegenwoordigd door twee bowlers: De 28-jarige Jeffrey van de Wakker uit Heemstede en de 29-jarige Johnny Spil uit Rotterdam.

Strijd met de wereldtop
Het Nederlands bowlingteam plaatste zich tijdens het succesvol verlopen EK 2016 voor de World Games, waar de beste 15 landen van de wereld aan deelnemen, inclusief gastland Polen. Als winnaars van het NK Doubles zijn Van de Wakker en Spil uit dit team geselecteerd om de strijd aan te gaan met de absolute wereldtop. Onder de 32 deelnemers zijn veel voormalig wereldkampioenen, Aziatische en Amerikaanse sterren uit de proftour en de Scandinavisch concurrenten die op het EK nog tegenover het Nederlands team stonden.

Tijdens de World Games bestaat het programma voor Van de Wakker en Spil uit twee events: Singles (22 juli) en Doubles (24 juli). In beide events worden zes games kwalificatie gespeeld, waarna de knock-out finales beginnen. “Het doel is deze knock-out finales te halen en vanaf dat moment moeten we per wedstrijd kijken wat er mogelijk is. Het gevoel is in ieder geval goed, we gaan met veel vertrouwen richting Polen”, aldus Van de Wakker. Het tweetal wordt in Polen begeleid door bondscoach Ron van den Bogaard, in 2001 zelf deelnemer aan de World Games in Japan.

Nederlandse ploeg
Naast Van de Wakker en Spil komen nog 77 Nederlanders in actie tijdens de World Games, in 13 verschillende sporten. De veertien betrokken sportbonden hebben in de voorbereiding de handen inéén geslagen om zich in Wroclaw als één team te presenteren. Alle communicatie verloopt via één platform, www.theworldgamesnl.nl. De World Games worden donderdag 20 juli geopend, waarna de sportieve strijd losbarst en duurt tot zondag 30 juli.

Op de foto Jeffrey van de Wakker als tweede van rechts (©Actiefotografie.nl)