Kwakelsebrug

Waaghalzerij vanaf Kwakelsebrug gevaarlijk

De stunts vanaf de brug over het Heemsteeds kanaal lijken steeds risicovoller te worden. Dat laat de foto goed zien; op zomerse dagen springen veel zwemmers van de reling van de brug. Maar deze jongen presteert het om van een nog veel grotere hoogte het water te kiezen.

Afgelopen zondag maakte een lezer deze foto. Over de waaghalzerij schrijft hij: “Ik voer met mijn sloep op het Heemsteeds kanaal. Tot mijn verbazing zag ik jongens, schatting, van 10/11 jaar oud springen van de Kwakelsebrug. Ik stond ervan versteld hoe zij omhoog geklommen zijn. Naar mijn mening moet er een einde komen aan deze waaghalzerij voordat er ongelukken gebeuren.”

In het gemeentelijk nieuws, op 4 juli in deze krant, waarschuwde de gemeente al dat dit soort fratsen voor eigen risico is en dat er gevaren kleven aan het in het water springen vanaf de brug. Er kan immers altijd iets in het water drijven dat je niet kunt zien aan de oppervlakte.

Ook opvarenden van boten zullen niet gecharmeerd zijn van een ‘hausse’ aan opspattend water op henzelf of wellicht op apparatuur die in hun boot ligt.