Vrolijk en sprankelend werk van Dvorák

Zondag 17 februari is er in de Oude kerk aan het Wilhelminaplein in Heemstede een theeconcert met een  optreden van het Blazersensemble ‘Septentriones’, onder leiding van Herman Draaisma.

Het ensemble speelt van A. Dvorák een serenade voor blaasinstrumenten in d-klein opus 44, met cello en contrabas. Tijdens een bezoek aan Wenen hoorde Dvorák de blazersserenade van Mozart en schreef daarop dit werk. Hoewel in mineur geschreven is het toch een vrolijk en sprankelend stuk.

Daarna de serenade no:2 opus 16 van J. Brahms. De bezetting van deze tweede serenade is opmerkelijk: naast een dubbel blaaskwintet zijn er uitsluitend lage strijkers, waardoor alles dat op het melodisch gebied door de blazers wordt gebracht een zeer specifieke klankkleur krijgt.

Herman Draaisma is sinds 2007 vaste dirigent van dit ensemble. Hij is als klarinettist in vaste dienst van het Nederlands Philharmonisch orkest en het Nederlands Kamerorkest.

Het concert begint om 15.00 uur , na afloop is er een collecte. Daarna is er in de Pauwehof een gezellig samenzijn met thee, koffie en zelfgemaakt gebak.