Vorm niets anders dan aanleiding voor coloristisch avontuur

Op 20 augustus om 12.00 en om 14.00 uur vertelt natuurkenner en kunstschilder Frans Buissink anekdotes over zijn schilderlocaties in Noord-Holland en over het tot stand komen van een olieverfschilderij van zijn hand. De collectie van bijna 30 olieverfschilderijen kunt u gratis komen bekijken in de fraaie stijlkamers van Huis Leyduin, gelegen op buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Buissinks’ werk bestaat voornamelijk uit kenmerkende Noord-Hollandse landschappen. Zijn schilderstijl ligt op de grens tussen werkelijkheid en abstractie, waarbij de vorm niets anders is dan een aanleiding voor een coloristisch avontuur: een langdurig zoeken en experimenteren met kleur en de nooit uitgeputte mogelijkheden van olieverf.
De verkoopexpositie is gratis te bezichtigen tussen 10.00 en 16.00 uur op de data in augustus (wijzigingen voorbehouden): 3, 7, 11, 15, 16, 20, 23, 24, 28 en 31 augustus. De openingsdata vindt u ook op www.gaatumee.nl. Als de expositie open is, staan de vlaggen ‘expositie open’ buiten.

Frans Buissink, geboren in 1943 studeerde af bij IVKNO in Amsterdam, de latere Rietveld Academie. De Spaarndamse schilder Leen Spierenburg, leerde hem de fijne kneepjes van het impressionistische schilderen. Hij exposeerde o.a. bij het Kunstenaars Centrum Bergen, galerie het Posthuys op Texel, Pilat & Pilat, de Appelhaven, Pulchri Studio, Katwijker Museum, de Grote Kerk van Veere en in Snug Harbour in New York. Meer informatie over de kunstenaar vindt u op www.fransbuissink.nl

U vindt de parkeerplaats van Huis Leyduin aan de Woestduinweg 4, Vogelenzang.
Gratis entree.

Foto: schilderij ‘Bomenrij’ door Frans Buissink.