Voorjaarsklassieker start vanuit de pitstraat

Op zondag 26 maart 2017 organiseert Le Champion de vijfde editie van de Omloop van Zandvoort. Deze voorjaarsklassieker is uniek. Alle afstanden starten vanuit de pitstraat waarna een tijdrit gereden wordt over een volle ronde van 4,2 km op het Circuit Park Zandvoort. Nadat de deelnemers een tijd hebben neergezet op het circuit verlaten ze het racecircuit en gaat de toertocht verder door de prachtige omgeving van onder andere Zandvoort en Haarlem. Er is keuze uit verschillende afstanden; 45 km, 80 km en 120 km. Inschrijven is nu mogelijk op www.omloopvanzandvoort.nl.

De lange afstanden (80 en 120 km) gaan in zuidelijke richting door het heuvelachtige duingebied en langs de bollenvelden richting Noordwijk. De langste afstand maakt een lus via Leiden langs de Kromme Rijn en het Braassemermeer. Daarna volgen Lisserbroek, Haarlem en Bloemendaal. Via Kraantje Lek komt de finish dichterbij in het centrum van Zandvoort. De 45 km zal een mooie route afleggen rondom de stad Haarlem en finisht net als de andere afstanden in het sfeervolle centrum van Zandvoort.

Voor deze voorjaarstoertocht kunnen fietsers zich vanaf nu inschrijven. Naast individuele inschrijving is het ook mogelijk om in te schrijven als groep, de groep moet uit minimaal vijf personen bestaan. Per persoon mag de afstand verschillend zijn. Het inschrijfgeld bedraagt €10,00 voor de 45 km, €14,00 voor de 80 km en €16,00 voor de 120 km. Leden van Le Champion en leden van de NTFU krijgen korting op het inschrijfgeld.

Tijdens het weekend van 26 maart wordt er niet alleen gefietst, maar ook de wandeltocht 30 van Zandvoort en het hardloopevenement Runner’s World Zandvoort Circuit Run vinden plaats in dat weekend.
Voor meer informatie en inschrijven kijk op: 30 van Zandvoort: www.30vanzandvoort.nl en Runner’s World Zandvoort Circuit Run: www.zandvoortcircuitrun.nl.