12_2018_In-TRIO-web2-825x510

Volksmuziek vermengd met jazz

Zondag 9 december staat ‘In Trio’ op het podium van de Pletterij. In Trio is een jong internationaal pianotrio uit Rotterdam dat volksmuziek uit verschillende culturen vermengt met jazz. Het trio wordt sinds 2015 geleid door YingYing Su, pianist, zanger en de componist van het trio. Martin Hafizi speelt drums en Donatas Bielunskis basgitaar.

In haar muziek verkent YingYing Su het grensvlak van jazz en traditionele muziek uit haar Aziatische cultuur en uit de Balkan. De Bulgaarse ritmes heeft zij leren kennen tijdens haar studie in Rotterdam.

In Trio heeft een afwisselend repertoire bestaande uit eigen werk. YingYing Su’s eigentijdse interpretatie van folk neemt het publiek mee op een muzikale wereldreis.

Sinds de overheid enkele jaren terug de subsidies voor kunst kortte, zijn veel podia voor moderne jazz gesloten. De conservatoria leveren ieder seizoen onophoudelijk excellente jazzmusici af, maar de gelegenheid om on stage het talent verder te ontwikkelen ontbreekt. JazzX biedt hen diemogelijkheid wel en heeft in het seizoen ’18-’19 zes afwisselende concerten van de jongste generatie jazzmusici geprogrammeerd. Demusici spelen uitsluitend eigen werk.

Er is in het nieuwe programma wederom aandacht voor verschillende jazzstijlen, waaronder straight jazz, bop en funky jazz, improvisatie en experimenteel.

Het concert begint om 16.00 uur. De toegang is €10,00, bezoekers onder 25 jaar betalen €7,50. We Are Public heeft dit concert geselecteerd. Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122, Haarlem. Reserveren via www.pletterij.nl