14-10-2018 - Vogeltrek in de Hekslootpolder

Vogeltrek in de Hekslootpolder

Op zondag 14 oktober organiseert IVN Zuid-Kennemerland i.s.m. Vereniging Behoud de Hekslootpolder en de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland een interessante excursie in de Hekslootpolder.

De groep gaat doortrekkende vogels spotten! In de eerste helft van oktober is de piek van de jaarlijkse vogeltrek. Grote aantallen vogels zijn onderweg van het koude noorden naar het warme zuiden. De Hekslootpolder is een eeuwenoud veenweidegebied waar niet al te intensief gebroed wordt en is bekend om zijn weidevogels en grote aantallen trekvogels en wintergasten. Deze locatie is dus een uitstekende plek om de seizoensgebonden reis van de vogels te bekijken.

Wilt u dit bijzondere herfstverschijnsel ook van dichtbij zien? Dan moet u deze dag zeker komen!

Voor de beste ervaring raad IVN aan om een verrekijker mee te nemen. Denk met kans op kouder weer ook aan warme kleding.

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De groep verzamelt om 9.30 uur bij het info-paneel bij de hoek van de Spaarndamseweg/Vondelweg (Haarlem). De excursie zal ongeveer drie uur duren. Meer informatie via Eric van Bakel, e-mailadres ericvanbakel@hetnet.nl of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland