Voedselbank Haarlem e.o. naar Amsterdamsevaart

Voedselbank Haarlem en omstreken gaat verhuizen. Na 12 jaar te zijn gehuisvest in de voormalige Fietsznfabriek aan de Oostvest gaat deze vestiging van de voedselbank verder op de Amsterdamsevaart 46-52. Dat is op loopafstand van de huidige locatie. In de week van 4 t/m 8 november wordt er flink schoongemaakt. De grote koelcel is inmiddels verhuisd en geplaatst. Vrijwilligers zijn op de Oostvest druk met inpakken. De klanten zijn op de hoogte gesteld en hebben op 5 en 6 november een extra groot voedselpakket meegekregen. Want van 11 t/m 15 november is de voedselbank een week dicht. Dan wordt er verhuisd en wordt het nieuwe pand ingericht. Op maandag 18 november is de eerste werkdag in het nieuwe pand en vanaf dan fungeert de Amsterdamsevaart 46-52 als centrale locatie van Voedselbank Haarlem en omstreken. Op dinsdag 19/11 en woensdag 20/11 worden weer voedselpakketten verstrekt. Sinds de overgang naar het supermarktmodel zijn alle andere uitdeelpunten in de stad inmiddels gesloten. Er zijn nog wel de uitdeelpunten in Heemstede en Zandvoort.

Op 1 november heeft de sleuteloverdracht plaatsgevonden. De noodzakelijke omgevingsvergunning is door de gemeente verstrekt en de voedselbank kan nu zonder bezwaar het nieuwe pand betrekken. In de tijd dat deze procedure liep heeft de voedselbank haar voorraden flink aangesproken. Dat scheelt weer bij de verhuizing. Maar hopelijk gaan de komende tijd grote supermarktketens weer helpen die voorraad snel aan te vullen.  

Voedselbank Haarlem kan nog vrijwilligers gebruiken. Alle nodige informatie is te vinden op de website: www.voedselbankhaarlem.nl