Vleermuizen bestuderen langs de Geniedijk

Hoofddorp – Op vrijdag 23 augustus organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een interessante dierenexcursie in Hoofddorp. Het is een heerlijke natuurwandeling langs de Geniedijk met tegelijkertijd een zoektocht naar vleermuizen.

De meeste mensen weten dat er vleermuizen in de polder leven, maar hebben ze zelden of nog nooit gezien. Dat terwijl er toch echt een aantal verschillende soorten in Haarlemmermeer aanwezig is.
Tijdens deze excursie leert u de tips en tricks van het spotten van vleermuizen. Natuurgidsen vertellen eerst allerlei interessante wetenswaardigheden over de vleermuizen, bijvoorbeeld hoe ze eten en slapen.
Er gaat een speciale dectector mee om deze dieren te kunnen horen. Het apparaat verandert het ultrasone geluid van de vleermuizen, dat niet hoorbaar is voor de mens, in geluid dat voor mensen wel te horen is.  
Vooraf aanmelden is verplicht via de IVN werkgroep Haarlemmermeer. Deelname is gratis. De groep verzamelt om 20.15 uur bij Molen de Eersteling (Hoofdweg Westzijde 741, Hoofddorp). De excursie duurt ongeveer 1,5 uur. Meer informatie en aanmelden via http://www.ivn.nl/zuidkennemerland.

Foto aangeleverd door IVN Zuid-Kennemerland.