Vive la chanson en Chopin, in het Mosterdzaadje

Santpoort-Noord – Britta Maria en Maurits Fondse brengen op vrijdag 21 oktober om 20.00 uur het theaterconcert ‘Vive la Chanson!’ in ‘t Mosterdzaadje. Ontroerende en opzwepende Franse chansons van grote Franse zangers als Aznavour, Brel, Gréco, Gainsbourg, Barbara, Yves Montand, Piaf, Zaz, Julien Clerc, Pravi e.a. Ook zelfgeschreven nummers en een enkele vertaling naar het Nederlands. Tussen de chansons door worden bijzondere verhalen achter de liedjes en anekdotes verteld. Muziek die het publiek meevoert naar lichtstad Parijs. Zangeres Britta Maria en pianist Maurits Fondse brengen al vele jaren het chanson met groot succes naar de theaters. 

De muziek van Chopin is voor eeuwig 

Op zondag 23 oktober om 15.00 uur speelt de pianiste Maria Prokofieva de muziek van Chopin. Een componist die haar na aan het hart ligt en op wie ze door haar eigen achtergrond steeds meer begrip en gevoel voor krijgt. Op haar programma staan veel werken die een herinnering zijn aan zijn moederland Polen zoals de polonaise en de mazurka’s. Maar ook in zijn nocturnes en preludes hoor je zijn herinneringen, tranen, vreugde, pijn, nostalgie en bevrijding. Al deze emoties versmolten in de prachtigste klanken. Maria Prokofieva is een geliefd pianiste, geboren en getogen in Belarus. Na haar studie in Brussel zette zij haar carrière voort in Nederland. 

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord is bereikbaar via 023-5378625. Kijk ook op: www.mosterdzaadje.nl. Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij, een bijdrage met een richtlijn van €10 euro is wenselijk.

Foto: Maria Prokofieva (aangeleverd).