Vijftigste Spaardamse kunstmarkt op 3 augustus

Zaterdag 3 augustus kunt u weer naar de kunstmarkt in Spaarndam. De sinds 50 edities populaire markt telt 45 kramen met tal van soorten creaties, schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden, fotografie enzovoorts. Het is een feest van herkenning en verrassing. Sommige kunstenaars willen bezoekers er steeds weer zien. Maar de kunstmarkt wil ook steeds nieuwe gezichten tonen. Dit keer zijn dat er tien. De kramen staan langs de historische Westkolk, de oude sluis van het mooie dorp. In de sluis worden de hele dag kleinere schepen geschut. Behalve kramen staan er in de beschutting van de oude huizen ook twee terrassen aan het water, waar het goed toeven is.

Op de markt is er vrijwel de hele dag muziek te horen, deze zaterdag van cimbaliste Pit Hermans. In de Oude Kerk zingen om 14 uur Delta Singers, een enthousiast gemengd koor uit IJmuiden dat het levenslied een warm hart toedraagt. Het koor bestaat uit zo’n vijftig mensen., toegang gratis, collecte voor het onderhoud van het monument na afloop.

Ook dit jaar is ook de historische werkgroep Spaarndam van de partij op de markt, met tal van wetenswaardigheden over het oude dorp, dit keer met speciale aandacht voor de historie van de kunstmarkt. Op acht groten panelen worden oude foto’s en artikelen getoond. De Oude kerk organiseert zoals gewoonlijk een kleine markt met fruit en andere zaken in het kerkelijk centrum aan de Westkolk, waar ook koffie en zelfgebakken taart worden aangeboden.

Spaarndam is geen autodorp. De fiets is het ideale vervoermiddel voor wie wil komen. Ook bus 14 brengt je dichtbij de markt. Parkeren kan alleen op wat grotere afstand, bijvoorbeeld in Spaarndam-Oost of bij Fort Zuid.

Tijden:
Markt: 11 tot 17 uur, marktmuziek: 11:30 tot 16:30 uur en concert Oude kerk: 14 uur (kerk open 13.30).

De verdere data in 2019 zijn de zaterdagen 10 en 17 augustus.

Meer informatie op: http://www.marselje.nl/kunstmarkten

Foto: schilderij ‘Pure’ door Arjan Hollander.