10_2018_AdriaanBrand_luifel_Kunstlijn

Viertal kunstenaars in de Luifel tijdens Kunstlijnweekend

Door het vervallen van de jaarlijkse centrale expositie in het Raadhuis Heemstede, vormt het zalencomplex en de foyer van Theater De Luifel aan de Herenweg dit jaar het centrale punt van Kunstlijn 2018 in Heemstede.

Op zaterdag 3 november en zondag 4 november kunt u de expositie alhier bekijken vanaf 11.00 tot 17.00 uur. Een viertal beeldend kunstenaars uit Heemstede besloten hun werk in de ruime zalen, de foyer en de gangen van de Luifel prominent over het voetlicht te brengen.

In de eerste zaal exposeert Albert Röllich zijn schilderijen. Maatschappelijke onderwerpen, maar ook landschappen en stadsgezichten vormen ook nu de thema’s van zijn werk. Soms met een speciale gloed, veroorzaakt door het toepassen van diverse druktechnieken en computerbewerkingen.

In de tweede zaal toont Jacintha Reijnders haar monumentale zeegezichten en een geheel nieuwe serie kleurrijke ei-tempera werken. Terwijl in de achterzaal een aantrekkelijk serie kleine zeegezichten en abstract werk te vinden is. Daar hangen ook foto’s van twee buitenlandse gastexposanten. Ook dit jaar hangen in de gang foto’s van de recente reizen van Jos van Kesteren naar Namibië en de Grand Canyon in de Verenigde Staten. In de ruime foyer hangen voorts foto’s van Adriaan Brand. In de loop van de afgelopen jaren heeft Adriaan de digitale mogelijkheden van fotografie intensief verkend. Het resultaat vormt fascinerende bewerkingen van de realiteit waarbij soms sprake is van een bevreemdende ondertoon.

Ook dit jaar is er sprake van een muzikale verrassing: op zaterdagmiddag vindt er een muzikaal optreden plaats van het trio ‘The Dangerous Toys’ uit New York.

Zie verder: www.kunstlijnhaarlem.nl

Foto: werk van Adriaan Brand.