Verhalentafel ‘gezellige boel’

De verhalentafels in Historisch Museum Haarlemmermeer en die in Zwaanshoek leveren mooie verhalen op. Gespreksleidster Sybil van Dam stelde daarom een boek samen ‘Vanuit de lucht bezien’. Op vrijdag 16 december wordt het eerste exemplaar overhandigd aan burgemeester Weterings in Historisch Museum. Het feestelijke programma begint om 15.00 uur met accordeonmuziek en een welkom door Elise van Melis. Na de overhandiging zingt een koor onder begeleiding van Marry Huyskamp kerstliederen. Op 16 december is het boek voor de speciale prijs €17,95 te koop. Vanaf 17 december ligt het boek bij boekhandel Stevens in Hoofddorp en boekhandel Jaspers in Badhoevedorp. Iedereen is welkom op 16 december om 15 uur op Bosweg 17 in Hoofddorp.

Elke dinsdagmorgen rond een uur of 10 schuiven ze aan bij Sybil van Dam. De bezoekers van de Verhalentafel die staat opgesteld in Historisch Museum Haarlemmermeer. Het is een gezellige boel; verhalen worden afgewisseld met het uitwisselen van foto’s en een kopje koffie. Elke keer komt een ander onderwerp aan bod. Waar ben je geboren, jeugd, cultureel erfgoed, de tentoonstellingen van het museum en soms is er een spreker. Alles wat geschiedenis, mens en Haarlemmermeer verbindt komt ter sprake.

Dit jaar kwam het Eeuwfeest van Schiphol en hoe Haarlemmermeer er uit ziet vanuit de lucht vaak naar voren. De invloed van de luchtvaart is merkbaar. Dick: “Ik was in de tuin met mijn boertje met autootjes aan het spelen. We kregen ruzie over wie met de enige vrachtwagen ging spelen. Moeder kwam er tussen. Op datzelfde moment kwam er een vliegtuig over. Toen wist ik dat ik piloot wilde worden.”

Kijk op www.haarlemmermeermuseum.nl voor de informatie over de boekpresentatie en de verhalentafels. Tussen de boekpresentatie op 16 december en februari 2017 zijn er geen bijeenkomsten rond de verhalentafel. U kunt weer langskomen voor deelname aan de verhalentafel in de maanden februari en maart volgend jaar in het Historisch Museum.