Van Ramses Shaffy tot aan Muddy Waters

Op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 maart vinden op het Coornhert Lyceum Haarlem de jaarlijkse muziekavonden plaats. Allerlei ensembles, groot, klein, instrumentaal of vocaal, treden met veel enthousiasme voor u op in de aula van het Coornhert. Het schoolorkest opent de avonden met filmmuziek uit Starwars en speelt daarna Chance For A Lifetime/Starlight Dancer van de Nederlandse symfonische rockband Kayak.

Het kamerkoor zingt Love Potion Number 9, doo-wop muziek uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Het salonorkest speelt Leroy Anderson en de big band besluit de avond swingend met “The Last Of The Secret Agents” , ooit gezongen door Nancy Sinatra en recent gebruikt in een reclame van een Frans automerk. Op het programma staat verder muziek van Adele, Ed Sheeran, Paolo Nutini en Damian Rice. Verdeeld over drie avonden kunt u ook nog luisteren naar muziek van Wolf Alice, Indian Askin, Black Honey, Kyteman en Tori Amos. Terug in tijd met o.a. muziek van Ike & Tina Turner, The Eagles, Screamin’ Jay Hawkins, Muddy Waters en Elvis Presley.

Nog wat beroemde namen in het programma zijn: Dolly Parton, John Legend, Jason Mraz en Joe Zawinul. Er is klassieke muziek van o.a. Fauré, Rachmaninoff en J.S.Bach. Ook het Coornhert heeft zijn groot Nederlands Songbook met nummers van Ramses Shaffy, Lennaert Nijgh/Boudewijn de Groot, Bløf en Maarten van Roozendaal.

Soul, funk, jazz, rock, wereldmuziek, klassiek en ook aantal eigen composities wisselen elkaar in hoog tempo af en alles wordt live gespeeld door de leerlingen van het Coornhert Lyceum. Kortom, een zeer gevarieerd muzikaal programma dat u absoluut niet mag missen. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om één van de avonden bij te wonen. De kaarten kosten €2,50 per stuk en kunnen worden besteld bij de administratie van het Coornhert Lyceum via telefoonnummer 023-5121616 of via info@coornhert.nl.