Van middeleeuwse jaarmarkten tot online shoppen

Op dinsdagochtend 23 augustus organiseert Museum Haarlem weer een herinneringsochtend. Dit keer staan het winkelen en de meestal verdwenen winkels centraal. Een thema dat aansluit bij de huidige tentoonstelling ‘Van Marskramer tot Muisklik’. Die laat zien hoe de ontwikkeling van het winkelen in Haarlem is verlopen in de afgelopen 800 jaar. Van de middeleeuwse jaarmarkten tot het moderne online shoppen: hoe gaan de stad en zijn bewoners om met vernieuwingen en wat is er in 800 jaar tijd allemaal veranderd of hetzelfde gebleven?

Herinneringen ophalen

Hoe was het winkelen voor u vroeger? Werkte u in uw eigen winkel, of hielp u mee in die van uw ouders? Heeft u fijne of bijzondere herinneringen aan de winkels bij u in de buurt? U kunt hierover herinneringen ophalen tijdens de herinneringsochtend op 23 augustus. Na ontvangst met koffie en thee wordt u eerst rondgeleid over de tentoonstelling Van Marskramer tot Muisklik. Daarna worden er om een grote tafel herinneringen opgehaald, onder begeleiding van een professionele gespreksleider en medewerkers van het museum.

Praktische informatie

De ochtend begint om 11.00 uur, en eindigt tussen 12.00 en 12.30 uur. Kosten zijn €10 voor de herinneringsochtend (inclusief rondleiding over de tentoonstelling en koffie en thee met iets lekkers) en €7,50 als u wilt lunchen. De entree van het museum is voor bezoekers van de herinneringsochtenden €5,50 of gratis met de museumjaarkaart. Groepsgrootte is maximaal 14 deelnemers. Bezoekers kunnen alleen komen als ze zich vooraf inschrijven. Dit kan via e-mail: info@museumhaarlem.nl of telefonisch bij het museum: 023- 5422427.

Adres: Groot Heiligland 47 te Haarlem In de buurt kunt u het beste parkeren in parkeergarage De Kamp in de De Witstraat.

Op de foto: Kruidenier Van Urk, Rooseveldstraat 2a (1953). Bron: Noord-Hollands Archief