Unieke beleving van muziek en stilte

Het Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld opent het nieuwe seizoen van Musilenzio. Op zondag 29 oktober spelen zij op piano en klarinet werken van onder meer Brahms, Finzi, Mozart en Poulenc.

Musilenzio heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een unieke beleving van muziek en stilte in Gebouw Zang en Vriendschap in Haarlem. De optredens op deze muzikaal-meditatieve avonden worden niet door applaus, maar wel door enkele perioden van stilte onderbroken. Het speciaal voor Musilenzio-avonden samengestelde programma kan daardoor in een intieme setting leiden tot een intensieve muzikale beleving.  De zaal van Gebouw Zang en Vriendschap is door beeldend kunstenaar Dick Kreuger steeds op maat ingericht.

Eén van de blikvangers dit jaar is het Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld dat al meer dan tien jaar bestaat. Ze waren in de afgelopen jaren te horen in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en het Utrechtse TivoliVredenburg en zij hebben live opgetreden tijdens het Programma Viertakt Podium en Opium op Radio 4.

Programma

Angélique van Heemsbergen en Nicole van Jaarsveld brengen werken van een zestal componisten. Zij spelen onder meer het bekende Adagio van het Klarinetconcert KV622 van Mozart spelen. Een stuk dat al jaren wordt gewaardeerd als één van de mooiste uit de klassieke muziek. Minder bekend zijn de werken van de Engelse componist Gerald Finzi; ten onrechte volgens Angélique en Nicole en zij zullen laten horen waarom. Het concert wordt afgesloten met een deel uit de indrukwekkende Sonate voor klarinet en piano  van Poulenc.

Meer Musilenzio

In de komende maanden zijn er nog vijf zondagavonden in Gebouw Zang en Vriendschap in Haarlem met bekende en minder bekende musici. Zo zullen onder meer Lennie Kerkhoff,  Gerrie Meijers en Suzanne “viooldiva” Groot te horen zijn en een professioneel vocaal kwartet, maar ook een emeritus-hoogleraar astronomie die een muzikale interpretatie geeft van dwergplaneten en een avond met vier enthousiaste fluitisten.

De avonden beginnen om 20.15 uur en eindigen om ongeveer 21.30 uur. Toegangsprijs bedraagt €9 (geen pin). Zaal Zang en Vriendschap, Jansstraat 74zw, Haarlem.

Reserveren is aanbevolen: info@musilenzio.nl.