Tweesterrenrestaurant wordt appartementencomplex

Enkele maanden geleden maakten Esther de Wit en Ronald Voogel, eigenaren van tweesterren restaurant Chapeau! in Bloemendaal bekend dat ze op 1 augustus hun deuren sluiten. Ze moesten daarom voor hun pand aan de Hartenlustlaan in Bloemendaal een nieuwe bestemming vinden. In overleg met hun adviseur Hans Rutte van JRS Makelaars Heemstede is besloten tot de bouw van vijf royale appartementen. Geen horeca meer dus op deze locatie in de dorpskern van Bloemendaal.

Volgens Hans Rutte passeerden de afgelopen maanden diverse opties waaronder een nieuwe horecabestemming de revue. Uiteindelijk bleek de bouw van een appartementencomplex het meest passend. Vervolgens kreeg Heiko Hulsker van Hulsker architecten de opdracht een ontwerp te maken. Dat ontwerp is door de welstandscommissie van de gemeente Bloemendaal positief beoordeeld.

Het huidige gebouw wordt afgebroken, omdat er onder het nieuwe complex een parkeergarage wordt aangelegd. Daardoor blijft de parkeeroverlast voor de buurt tot een minimum beperkt. Binnenkort komt het ontwerp bij de gemeente Bloemendaal ter inzage te liggen. Als de procedures zijn doorlopen, zal in het najaar met de bouw worden gestart.