Tulpenplukdag in Hillegom voor kindertehuis Ghana

Zondag 18 maart organiseert Christine Lommerse uit Hillegom met meer dan vijftien vrijwilligers de bijzondere actie ‘Pluk voor Kindergeluk’, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan kindertehuis Hanukkah van de Nederlandse Mariëtte Krouwel.

Mariëtte vertrok op 19-jarige leeftijd naar Ghana om vrijwilligerswerk te doen en heeft nu jaren later, samen met haar Ghanese man Moses, een eigen kindertehuis gebouwd waar zij momenteel de zorg dragen voor 44 kinderen in de leeftijd van vier maanden tot en met 18 jaar. Ook bouwden zij een basisschool bij het kindertehuis en is de start gemaakt met de bouw van een middelbare school.

Na afloop van het jaarlijkse Tulip Trade Event, dat de firma ‘Nord Lommerse Flower Bulb Group’ in Hillegom voor hun (internationale) klanten organiseert, kunnen liefhebbers van tulpen deze plukken uit de tentoonstellingsbakken in de expositiehal in Hillegom. Meer dan tweehonderd nieuwe en luxe tulpsoorten worden tentoongesteld. In totaal meer dan 100.000 tulpen.

Vorig jaar was Christine blij verrast door de geweldige opkomst en de opbrengst van maar liefst 3.000 euro. Dit jaar hoopt ze nog meer mensen kennis te laten maken met de prachtige tulpen en tegelijkertijd een mooi bedrag bijeen te krijgen door de verkoop van de tulpen en zo bij te dragen aan het geluk van de Ghanese kinderen. Elke bos tulpen (20 stuks) die geplukt wordt, kost 3 euro. Jong en oud zijn van harte welkom tijdens deze (overdekte) tulpenplukdag.

De plukdag is van 11.00 tot 17.00 uur bij Nord Lommerse, Nieuweweg 2 in Hillegom. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar. Toegang is gratis.

Meer informatie over het mooie werk van Mariëtte en haar man Moses en actuele informatie over deze actie vind je op www.mchildcare.nl.