Tuin van de Week: “Bij regen blijven wij lekker buiten”

Op de meeste tuinfoto’s die worden ingestuurd is volop groen te zien, gazons met planten, struiken, bomen en bloemen. De laatste jaren is de terras-achtige tuin in opmars, een tuin waarvan de scheidslijn ‘binnenshuis naar buitenshuis’ steeds minder zichtbaar wordt. Het lijkt een verlengstuk van de woonkamer te zijn met alle comfort, soms compleet uitgerust met buitenkeuken. Het verschil met binnenshuis is natuurlijk dat je in de openlucht verblijft en dat je de ruimte aan kunt kleden met buitenplanten. De tuin van Hans en Marja Assendelft, wonend aan de Talmastraat Heemstede, is hier een goed voorbeeld van.
Alle comfort van binnen, decoratief en origineel ondergebracht in een overdekt gedeelte van hun tuin. Het groen is niet verdwenen, zo zijn aan de zoom van de tuin mooi in vorm geknipte buxussen te zien. Hier wordt genoten van rust en een prettige omgeving, en daar gaat het toch om.
Marja Assendelft: “Wij genieten volop in de tuin, er is een gedeelte met een duivenhok (hobby van mijn man), en daartegenover een steigerhouten loungebank, waar je de duiven kunt zien, heerlijk als de zon schijnt. Een deel van de tuin is voorzien van een half open overkapping: hier leven wij zomers, bij de eerste zonnestralen, en als het warm is en gaat regenen kunnen we heerlijk buiten blijven!”

Ook zo tevreden met uw tuin(tje)? Stuur uw foto naar: redactie@heemsteder.nl Alle gekozen tuinen komen eveneens op www.heemsteder.nl en onze Facebookpagina. Let ook op de sites van sponsor Tuincentrum De Oosteinde: www.deoosteinde.nl en Facebook en bezoek de filialen aan de Zandlaan Hillegom, grens Bennebroek en Vijfhuizen, grens Vijfhuizen.

De drie winnaars worden in september gekozen en blijgemaakt met een mooie prijs: 25, 75 of 100 euro.