Tribute to Oscar Benton

Haarlem – De Haarlem Blues Club heeft op zondag 3 oktober een ‘Haarlem Special’ op het programma staan.
De zaal opent om 15.00 uur, het optreden gaat van start om 15.30 uur.

Op 8 november 2020, amper twee maanden voordat zijn landelijke comeback tournee zou beginnen, overleed Oscar Benton. Een blues-icoon in eigen land en zanger van de wereldhit ‘Bensonhurst Blues’ in de rest van Europa – vooral in het voormalige Oostblok, waar hij een superster was. 

Afgelopen voorjaar verscheen de biografie ‘De zeven levens van Oscar Benton’, geschreven door Peter Bruyn, waarin het kleurrijke, opwindende en soms zelfs scandaleuze leven van de zanger verteld wordt.

Nu is het tijd voor ‘Het achtste leven van Oscar Benton’ waarbij oud-medemuzikanten, vrienden en bewonderaars een eerbetoon brengen. Met drummer Herman Souverein die aan de wieg van de Oscar Benton Blues Band stond, gitarist en zanger Johnny Laporte die veertig jaar met hem speelde, zanger, bassist, gitarist en goede vriend Pieter Bakker en schrijver van de biografie Peter Bruyn brengen een programma vol verhalen, beelden, filmpjes, maar vooral muziek. En dat alles onder het klassieke Benton-motto ‘I Feel So Good!’
Kijk voor alle info voor de Haarlem Special op de website: https://www.haarlembluesclub.nl

De Haarlem Blues Club is te vinden aan de Korte Verspronckweg 7-9 te Haarlem.

Foto: Oude platenhoes van Decca. Foto aangeleverd.