Trap_Verven

Trap verven wordt zo wel heel makkelijk!

PARTNERBIJDRAGE

Wil je je interieur een make-over geven? Dan zou je het meubilair kunnen vervangen, maar een likje verf doet ook wonderen voor de sfeer. Je kunt bijvoorbeeld de muren van een nieuw kleurtje voorzien, maar de trap verven behoort ook tot de mogelijkheden. Bekijk hier alvast welke soorten trapverf je kunt gebruiken en lees gauw verder, want hieronder geven we je een aantal tips hoe je jouw verfklus kunt vergemakkelijken!

De juiste trapverf kiezen

Als je de trap gaat verven, is het belangrijk om te kiezen voor speciale trapverf. Waarom? Trapverf is slijtvast, krasbestendig en makkelijk schoon te maken. Dit is natuurlijk wel zo fijn voor trappen die veel gebruikt worden en waar veel op gelopen wordt. Trapverf van Sikkens is daarnaast verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Je kunt denken aan bijvoorbeeld klassieke, neutrale kleuren, maar trendy accentkleuren behoren ook tot de mogelijkheden. Weet je niet zeker welke kleur goed bij jouw trap zal passen? Vraag dan staaltjes aan, zodat je op je gemakje de juiste kleur kunt kiezen.

Neem ook gelijk de muren mee

Als je toch al bezig bent met schilderen, overweeg dan ook om de muren in de nabijheid van de trap mee te nemen. Uiteraard kun je bij Sikkens ook muurverf kopen in dezelfde tint als jouw trapverf. Wil je liever voor een andere tint, omdat je vindt dat ze beiden op hun eigen manier de volle aandacht verdienen? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Maak dan zeker ook gebruik van de staaltjes om mooie accentkleuren of texturen te kiezen, zodat je een speels effect krijgt.

Hoe gebruik je trapverf?

Sikkens trapverf gebruiken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, want je gebruikt gewoon een roller of kwast om het aan te brengen. Een roller gebruik je voor grote oppervlakken, terwijl je met een kwast de hoekjes en randen kunt schilderen. Met schilders tape kun je stukken afbakenen, zodat je ook echt alleen de delen verft die je wilt. Verder kun je plastic gebruiken om andere delen in de nabijheid af te dekken, zodat het geen kliederboel wordt. In die zin is het dus hetzelfde als muurverf gebruiken. Zorg er alleen wel voor dat de ondergrond schoon, droog en vrij van vet is, zodat de trapverf zich goed kan hechten. Breng minimaal twee lagen trapverf aan voor het beste resultaat, maar wacht tussen het aanbrengen van de lagen zo’n twee tot vier uur om er zeker van te zijn dat het goed droog is.