Tien singer-songwriters strijden voor de Gitaarlem Award

Welke talentvolle singer-songwriter wint dit jaar de Gitaarlem Talent Award? Op woensdag 11 november strijden tien talentvolle Haarlemse singer-songwriters tegen elkaar in de Philharmonie. De kandidaten hebben middels vier voorrondes deze finaleplaats veroverd. De presentatie van de talent Award is ook dit jaar weer in handen van VanVelzen.

Gitaarlem, begonnen in 2014 ten behoeve van Serious Request, wil met partners deze jaarlijkse talentenavond blijven organiseren in de Philharmonie. De energie en het enthousiasme die na de editie in 2014 vrijkwam wil Gitaarlem omzetten naar verbinding en samenwerking met andere festivals in de stad. In het kader van talentontwikkeling in de stad organiseert Gitaarlem dan ook in samenwerking met Conservatorium Haarlem, Hart, de festivals Zomer in de Zaanen en Schalkwijk aan Zee en de Philharmonie deze avondvullende talentenavond in de prachtige kleine zaal.

Na de tien liedjes treedt de winnaar van vorig jaar, zangeres Jantien Volgers, met haar band Aina op tijdens het juryberaad. Zij is inmiddels druk bezig met het maken van haar eerste cd. Tijdens de afterparty is er een optreden van bigband NewHarlemDeLuxe.

De Gitaarlem Talent Award vangt aan om 20.15 uur. Kaarten via Philharmonie Haarlem. Kijk voor meer informatie op www.gitaarlem.nl.

Op de foto finalist Mercylyn Wiemer.