Tentoonstelling over keizerin Sissi in Zandvoorts Museum

Zandvoort – Het Zandvoorts Museum komt deze winter met een bijzondere tentoonstelling die de Keizerin van Oostenrijk  heel dicht bij huis brengt. 

Er is veel geschreven, gezegd, verbeeld over Keizerin Elisabeth (Sissi) van Oostenrijk. Maar voor vele blijft ze een enigma. Was ze het meisje uit de sprookjesachtige films? Naïef, onbevangen, onbevreesd en tegelijk doodsbenauwd. Of was ze de excentrieke, losgeslagen, egoïstische, ijdele, vrouw voor wie schoonheid en een sprookjesbeeld creëren dagelijkse kost was?

Hier in Zandvoort was het een verschijning waarover tot de dag vandaag nog gesproken wordt met veel genegenheid. Ze zit in het DNA van de plaats. In de tentoonstelling staan haar schoonheid, haar bezoeken aan Zandvoort en haar leven centraal.

Een tragisch, excentrieke, sterke vrouw die de toon zette voor de 21ste eeuw waarin beauty guru’s en influencers het modebeeld bepalen zoals zij zich al enorm bewust was van het creëren van een imago.

De tentoonstelling is te zien vanaf 8 november tot 1 maart. Voor meer informatie kijk op http://www.zandvoortsmuseum.nl.

Foto aangeleverd door Zandvoorts Museum.