Taxaties oude boeken en bijbels in Overveen

Denkt u zeldzame boeken (bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben?

Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij de bekende taxateur van oude boeken, Arie Molendijk (Rotterdam).

Meer dan 2000 taxatiedagen heeft hij inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten en Australië is hij op dit gebied een begrip. Op 1 december 2018 heeft Molendijk zijn jubileum van ruim 2000 taxatiedagen gevierd in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. De taxaties die hij verricht zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt Molendijk al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere instellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was de taxateur  te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met twee andere experts.

De taxaties vinden alleen plaats op taxatiedagen, dus niet via foto’s of aan huis. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

U bent van harte welkom en wordt vriendelijk ontvangen in het restaurant van het hotel, Bloemendaalseweg 260 op dinsdag 19 februari van 13.30 tot 16.00 uur. Meer weten? Kijk op  www.molendijkboeken.nl