Tal van vragen voor Stefan Kroese bij College Tour op HBM

Heemstede – Stefan Kroese was op vrijdag 1 november speciale gast bij de College Tour op de HBM in Heemstede. Tijdens het eerste lesuur kregen de HBM-scholieren gelegenheid, de ziekenhuisdirecteur te ondervragen. De leerlingen hadden van tevoren vragen voorbereid, maar er was ook ruimte om spontaan vragen te stellen. Stefan Kroese is de vierde gast in de College Tour reeks van de school; eerder gingen Michel Rog (CDA kamerlid), Paul Rosenmöller en Fred Teeven hem voor.

Stefan Kroese vormt samen met directievoorzitter Carina Hilders de directie van het Reinier de Graaf ziekenhuis. De hoofdlocatie bevindt zich in Delft; er werken 2.600 medewerkers, onder wie meer dan 200 medisch specialisten en bijna 800 verpleegkundigen.

De leerlingen stelden tal van vragen: “Heeft uw ziekenhuis concurrentie van andere ziekenhuizen? Met welk geld wordt ziekenhuisapparatuur aangeschaft? Wat is de oudste patiënt die u ooit heeft gehad? Maar ook persoonlijke vragen werden niet geschuwd: Hoe ziet uw werkdag er van begin tot einde uit? Maakt u wel eens irritante dingen mee?” En: “Hoeveel verdient u nou eigenlijk?”

Op de vraag waar hij echt blij van wordt, antwoordde hij: “Ik probeer als een voetbalcoach de juiste mensen op de goede plekken in te zetten. Als dat uitpakt, zoals ik had voorzien, ben ik heel tevreden. Ik word ook blij als ik merk dat medewerkers zelf initiatieven nemen. Zo was er een tijdje geleden een oudere Turkse man bij ons die helaas niet lang meer te leven had. Toen wij vroegen wat zijn laatste wens was, antwoordde hij dat hij nog zo graag het Suikerfeest wilde vieren met zijn familie en vrienden. Zijn zorgteam heeft dat toen op zijn kamer georganiseerd. Deze man en zijn familie waren ons intens dankbaar. We kregen een prachtige bedankbrief. Het maakt mij dan trots en blij dat mijn mensen zo’n laatste wens in vervulling hebben kunnen laten gaan.”

Foto aangeleverd door HBM.