Symfonische klanken uit de Groenmarktkerk

Op zondag 10 februari om 15.00 uur geeft het Haarlems Symfonisch Blaasorkest een concert in de Groenmarktkerk, Nieuwe Groenmarkt 14 te Haarlem. 
De toegang bedraagt 12,50 euro. Iedereen is welkom!

Het orkest staat onder leiding van dirigent Misha Sporck, nu al bijna een jaar de vaste dirigent van het orkest. Solist is de percussionist Youji Shin. 
Het thema van het concert is ‘Un Marimba dans un Cadre Français’.
Het blaasorkest speelt stukken van onder meer Bizet, Fauré, Saint-Saëns en Berlioz. Ook voeren de musici het Marimba concert no. 2 uit van de Braziliaanse componist Ney Rosauro.

Het Haarlems Symfonisch Blaasorkest is in 1952 opgericht. Het treedt al jaren met veel enthousiasme op in en buiten Haarlem. Het repertoire bestaat uit klassieke stukken die voor blaasorkest zijn bewerkt. 

Misha Sporck studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Danny Oosterman. Momenteel dirigeert hij de St. Jan’s Fanfare Zoeterwoude, het Haarlems Symfonisch Blaasorkest, en Soli Koog-Zaandijk.
Youji Shin is een klassieke percussionist. Zij volgde een muziek opleiding in Korea en studeert momenteel aan het conservatorium van Amsterdam.

Het orkest bestaat uit 30 blazers die wekelijks op dinsdagavond in Schalkwijk repeteren. Er is ook een beginnersensemble. Nieuwe leden zijn altijd welkom!

Foto: dirigent Misha Sporck.