9_2018_indiase grootmeester_helende geluiden_Het_Lichthuis

Superlatieven voor vooraanstaande Indiase musicus Pandit

Pandit Alok Lahiri & Parthasarathi Mukherjee treden op in het Lichthuis in Haarlem op zondag 30 september.

Muzikale grootheid maestro (Pandit) Alok Lahiri behoort tot de meest vooraanstaande klassieke musici van India. De betoverende klanken van zijn sarod weerspiegelen in een even dynamisch als subtiel evenwicht zowel melodische bezieling als de in generaties overerfde traditionele kennis.

Met onnavolgbaar vakmanschap laat hij zijn fascinerende snaarinstrument zingen. De zo kenmerkende klank komt voort uit een ogenschijnlijk wonderlijke, maar weloverwogen materiaalcombinatie waarin hout, een strakgespannen dierenvel maar ook metalen een hoofdrol vervullen.

De oorspronkelijke en steeds originele schoonheid van zijn spel voert de luisteraar mee langs lyrische vergezichten en overrompelt met intrigerende ritmes. Alok wordt begeleiding op de tabla door tabla-meester Parthasarathi Mukherjee onnavolgbaar in klankrijke cycli.

Wil je dit optreden bijwonen in Het Lichthuis, dan ben je welkom van 15.00 tot 17.00 (inloop vanaf 14.30 uur. Adres: Vergierdeweg 456 te Haarlem. Entree voor volwassenen bedraagt €25 aan de deur, in de voorverkoop kost een kaartje €22,50. Haarlem Pas/CJP: €20,00.