Stilzitten onmogelijk bij The Preacher Men

Jazzclub Perdido presenteert het trio The Preacher Men op zaterdag 23 november, de tweede concertavond van dit seizoen. De organisatie verwacht een uitverkocht huis, temeer daar zij de Edison Publieksprijs 2019 hebben gewonnen.

The Preacher Men prediken de groove, met scheurende sax, gruizig Hammond-orgel en drumbeats waarbij stilzitten onmogelijk is.
Met de ‘groovy-blue songs’ van hun album Blue nemen The Preacher Men je mee terug in de tijd naar de rokerige bluesclubs in het zuiden van de Verenigde Staten. Het album, dat opgenomen werd met de legendarische producer Al Schmitt werd verkozen door een van de beste albums van het afgelopen jaar in Jazzism. 

The Preacher Men bestaat uit drie musici met een voorliefde voor de Hammondtrio’s uit de jaren 50 en 60, met organisten als Jimmy Smith en Jimmy McGriff, en met albums op labels als Blue Note en Verve. Saxofonist Efraïm Trujillo, eveneens hofcomponist van The Preacher Men, speelt ook in The Ploctones en is muzikaal leider van Amsterdam Funk Orchestra. Rob Mostert wordt internationaal geroemd als kenner van het Hammondorgel. Drummer Chris Strik wordt in Slagwerkkrant geprezen als ‘Nederlands beweeglijkste drummer’.

Kaarten: €15, verkrijgbaar bij Vivant Frank Evers, Mariastraat 2, Hillegom, via reserveren@perdido.nl en indien nog voorradig op de concertavond aan de zaal, Prinses Irenelaan 16 te Hillegom.