Stilte is belangrijk

In Fotogalerie De Gang te Haarlem is met ingang van 22 oktober de expositie ‘Sabbatical Landscapes’ van fotograaf Ellen de Vries te zien. Deze expositie is geopend tot 15 januari 2017.

Met deze tentoonstelling viert Ellen de Vries haar 12,5 jarig jubileum als fotograaf. In haar werk staat de beleving van de ruimte om ons heen centraal. Gedreven door verwondering legt ze landschappen fotografisch, op film, vast. Stilte is daarbij voor haar belangrijk. Zij laat de omgeving op zich inwerken door een langere tijd in het landschap te verblijven. Verwondering en stiltebeleving is wat ze de toeschouwer ook wil laten ervaren. De beelden van het landschap roepen op om bij weg te dromen en tot rust te komen. De opening van de expositie zal op vrijdag 4 november plaatsvinden in de kerkzaal van de Doopsgezinde kerk, ingang Grote Houtstraat, aanvang: 16.00 uur.

Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat 43, Haarlem. Openingstijden: Maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.30 uur. De Gang is gratis toegankelijk en voor meer informatie kunt u terecht op www.fotogaleriedegang.nl.

Voor meer informatie over de fotograaf kunt u terecht op http://www.ellendevries.com.