Spraakmakend werk van scholieren

Kunst, sfeer, workshops en spraakmakend werk van leerlingen van het Mendelcollege.
Op zaterdag 8 april staan de kunstzinnige producten van leerlingen van het Mendelcollege centraal. De sectie Beeldend en Muziek heeft een expositie samengesteld van de meest tot de verbeelding sprekende werkstukken van de leerlingen.
In het sfeervolle Seinwezen, een oud spoorweggebouw, is op 8 april iedereen van 13.00 tot 22.00 uur van harte welkom om te genieten van de jaarlijkse Mendelparade. Leerlingen tonen hun soms spraakmakende schilderijen, tekeningen en ruimtelijk werk, afgewisseld met dans en muziekoptredens. Voor de leerlingen van het Mendelcollege is het een bijzondere ervaring om buiten school op te treden en te exposeren. De ambassadeurs van Batang Pinanga, een weeshuis op de Filipijnen, zorgen voor de hapjes en drankjes. De Mendelparade is bedoeld voor iedereen die graag naar kunst kijkt en naar muziek luistert. En het festival geeft een goede indruk van de sfeer op deze school.
Bezoekers van de parade kunnen gratis deelnemen aan workshops zoals Henna tattoos, Kijken naar kunst, Drama en Salsadansen.
Te beleven van 13.00–22.00 uur, Seinwezen, Kinderhuissingel 1.

Foto: Joke van Dijk.