Smartwatch

Sporten met een horloge is helemaal in: welke kiezen?

PARTNERBIJDRAGE

Iedereen doet het tegenwoordig: sporten met een sporthorloge. Er zijn er talloze op de markt, in verschillende prijsklassen. Fitbit en Apple Watch ken je misschien wel, maar is de eerstgenoemde nog de moeite waard? En zijn de hele goedkope alternatieven ook goed? We duiken in de wereld van de sporthorloges.

De Fitbit als oer-opa van alle sporthorloges

Fitbit staat toch wel bekend als hét bedrijf dat het sporthorloge op de kaart heeft gezet. Jaren geleden was je geen echte sporter als je er geen had. Intussen heeft het merk behoorlijk wat meer concurrentie gekregen, maar dit merk houdt zich goed staande. De fabrikant maakt nog altijd sporthorloges waarmee je onder meer je dagelijkse activiteiten, slaap, voeding en gewicht kunt monitoren. Het is bedoeld voor mensen die bovenmatig geïnteresseerd zijn in hun gezondheid.

Fitbit verschaft haar gebruikers heel wat informatie. Zo heeft de activity tracker een app met uitgebreide overzichten. Natuurlijk komen ook je berichten van je smartphone in beeld op je Fitbit. Koop er een paar mooie Fitbit bandjes bij, en je hebt ook meteen een mode statement om je arm.

En toen was er… De Apple Watch!

Apple kon niet achterblijven: Fitbit en Garmin veroverden de markt voor sporthorloges, en van die markt wilde de techgigant ook wel een stukje. Dus kwam het bedrijf met de Apple Watch. De eerste werd in april 2015 uitgebracht. Vandaag de dag kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder de Apple Watch.

Want waar de andere merken zich vooral focussen op sport, focust Apple zich op het complete plaatje. Sport is nog altijd heel belangrijk, maar inmiddels is de Apple Watch meer een soort persoonlijke assistent om je pols. De verwachting is dat, met de komst van kunstmatige intelligentie, het horloge alleen nog maar slimmer en slimmer wordt.

Je kunt met de Work-out-app nog altijd je work-outs monitoren en inplannen. Daarnaast meet de Watch voortdurend je hartslag en het zuurstofgehalte in je bloed. En wil je je gezonde proteïneshake betalen, dan kan ook dat met je Watch.

Maakt de prijs echt uit voor een sportwatch?

Online zie je ook weleens hele goedkope sporthorloges voorbij komen. Maakt de prijs uit? In principe doen de meeste sportwatches hetzelfde, maar de kwaliteit van het horloge kan nogal verschillen. De bekende sportwatches zijn vaak duurder omdat er gebruik wordt gemaakt van hoge kwaliteit materialen en gecompliceerde technieken. Een duurdere watch gaat dan ook langer mee.

Een keer investeren in een goed sporthorloge is dan ook vaak de moeite waard. Zo weet je zeker dat je horloge nog jaren mee kan.